Ciconia Aarhus Fertilitetsklinik logo
Viva Neo Fertilitetsklinik logo

Sædprøve - test af sædkvalitet

Har I over en længere periode forsøgt at blive gravide, kan det skyldes problemer med mandens fertilitet. Hos Ciconia Aarhus Fertilitetsklinik er der mulighed for at få testet sædkvaliteten. Sædprøven undersøges blandt andet for koncentrationen af sædceller, sædcellernes evne til at bevæge sig, og sædcellernes udseende.

Før ægudtagning/insemination skal manden aflevere sædprøven til laboratoriet. Sædprøven oprenses, således at man står tilbage med de bedste og mest bevægelige sædceller til befrugtning af æggene.

Der kan anvendes donorsæd til insemination eller befrugtning af æggene. Dette benyttes i tilfælde, hvor manden ikke producerer sædceller, eller ved behandling af enlige og lesbiske. Læs mere om donorsæd her.


Nogle mænd producerer ikke sædceller, af forskellige årsager. Vi kan, hvis dette er tilfældet, finde levende sædceller fra væv udtaget fra testiklen. Denne metode kalder vi TESA (testiculær sperm aspiration). Disse sædceller bruges til befrugtning af kvindens æg, her benyttes ICSI (mikroinsemination), da antallet af sædceller ofte er lavt.

Inden I forlader klinikken, informeres I om sædprøven. Desuden aftales, hvilken befrugtningsmetode der skal anvendes; enten ved almindelig IVF eller ICSI (mikroinsemination). Bestil tid for uforpligtende og gratis samtale om sædprøve til test af sædkvaliteten. Sædprøven foretages på vores klinik i Højbjerg ved Aarhus.

 

Sundhedsstyrelsen logo

Viva Neo Group logo

Dansk Fertilitetsselskab logo

Adresse
Ciconia Aarhus Fertilitetsklinik
Saralyst Allé 50
8270 Højbjerg

Kontaktinformation
T: +45 86 27 76 26
F: +45 86 27 76 56
E: aarhus@ciconia.dk

Telefontid
Man - fre08:15 - 15.00
Lørdag08.00 - 12.00
LukketFra 12.30 - 13.00

© CICONIA AARHUS FERTILITETSKLINIK • CVR: 1802 1935 Webdesign: Søgemedier A/SCookies