Ciconia Aarhus Fertilitetsklinik logo
Viva Neo Fertilitetsklinik logo

Befrugtningsmetoder - kunstig befrugtning

Der er flere måder at lave kunstig befrugtning på. Behandlingen er en samlende betegnelse for en række forskellige metoder. Alt efter omstændighederne anbefaler vi hos Ciconia Aarhus Fertilitetsklinik kunstig befrugtning ved IVF behandling eller ICSI-metoden.   

IVF

Ved almindelig IVF behandling tilsættes den oprensede sæd til æggene. Vi tilsætter ca. 100.000 sædceller til hvert æg. Her skal den enkelte sædcelle selv finde vejen ind i ægget, så der kan ske en befrugtning.

For at kunne foretage almindelig IVF, skal den oprensede sædprøve normalt indeholde over 2 millioner sædceller/ml med god bevægelighed. Hvis dette ikke er tilfældet, anbefaler vi, at der foretages ICSI (microinsemination).


Ved ICSI injiceres sædcelle direkte ind i ægget.

ICSI

Ved ICSI-metoden (mikroinsemination) bruges en sædcelle til hvert æg. Denne sædcelle injiceres med en tynd glaspipette ind i ægget. Ved at bruge denne metode inden for kunstig befrugtning er vi sikre på, at sædcellen kommer ind i ægget, men dette betyder ikke, at der sker en befrugtning. De to kønsceller - æg og sædcellen - skal nu selv smelte sammen.

Hvis sædprøven efter oprensning indeholder få sædceller, anvendes ICSI-metoden, men vi anvender også denne metode, hvis der tidligere har været problemer med befrugtning.

Hør mere om kunstig befrugtning

Har I spørgsmål til kunstig befrugtning eller andre befrugtningsmetoder, er I altid velkomne til at kontakte os og bestille tid for uforpligtende og gratis samtale på vores klinik i Højbjerg ved Aarhus.  

 

Kunstig befrugtning: Opsamling af sædcellen i injektionspipette og dens efterfølgende injektion i ægcellen.

Sundhedsstyrelsen logo

Viva Neo Group logo

Dansk Fertilitetsselskab logo

Adresse
Ciconia Aarhus Fertilitetsklinik
Saralyst Allé 50
8270 Højbjerg

Kontaktinformation
T: +45 86 27 76 26
F: +45 86 27 76 56
E: aarhus@ciconia.dk

Telefontid
Man - fre08:15 - 15.00
Lørdag08.00 - 12.00
LukketFra 12.30 - 13.00

© CICONIA AARHUS FERTILITETSKLINIK • CVR: 1802 1935 Webdesign: Søgemedier A/SCookies