Ciconia Aarhus Fertilitetsklinik logo
Viva Neo Fertilitetsklinik logo

Udhentning af sædceller - TESA

TESA foretages oftest på dagen for ægudtagning.

Det antal sædceller, der kan opnås ved TESA, er altid ret lavt. Derfor foretages der altid mikroinsemination (ICSI), når sædcellerne skal befrugte æggene.

Proceduren ved udhentning af sædceller fra bitestikel eller testikel indledes med, at der anlægges en kanyle (venflon) i en åre i hånden. Dette er af sikkerhedshensyn, så der kan gives medicin i åren, hvis dette undtagelsesvis skulle blive nødvendigt f.eks. i forbindelse med utilpashed og kvalme. Herefter afvaskes huden på pungen med desinficerende sprit. Med en meget tynd nål anlægges lokalbedøvelse med et par indstik i lysken lige over pungen. Dette er ikke mere ubehageligt end en almindelig indsprøjtning.

En tynd kanyle føres ind i testiklen og en smule af det sæddannende væv fra testiklen suges ud. I dette væv findes sædcellerne. Ofte vil man efter få minutter kunne konstatere, om der er sædceller.

Hvis du ønsker det, giver vi også smertestillende medicin under indgrebet, men så må du ikke køre bil de næste 24 – 48 timer Efter ca. 1 time kan du forlade klinikken. Der vil være ømhed i pungen i et par dage efter indgrebet. Generne kan afhjælpes med almindelige smertestillende medicin (ibumetin, Pinex eller lignende).

I sjældne tilfælde finder vi ingen sædceller ved TESA. I bør derfor inden indgrebet have taget stilling til, hvad I vil gøre, hvis der ikke findes sædceller. Skal de udtagne æg nedfryses ubefrugtede eller ønsker I at de ubefrugtede æg skal befrugtes med donorsæd? Æggene kan også doneres til en anden kvinde eller destrueres.

Hvis der vælges nedfrysning af ubefrugtede æg, kan vi opbevare dem, indtil vi har afklaring på, hvordan I ønsker dem befrugtet.

Æggene kan opbevares op til 5 år i fryseren.

Sundhedsstyrelsen logo

Viva Neo Group logo

Dansk Fertilitetsselskab logo

Adresse
Ciconia Aarhus Fertilitetsklinik
Saralyst Allé 50
8270 Højbjerg

Kontaktinformation
T: +45 86 27 76 26
F: +45 86 27 76 56
E: aarhus@ciconia.dk

Telefontid
Man - fre08:15 - 15.00
Lørdag08.00 - 12.00
LukketFra 12.30 - 13.00

© CICONIA AARHUS FERTILITETSKLINIK • CVR: 1802 1935 Webdesign: Søgemedier A/SCookies