Ciconia Aarhus Fertilitetsklinik logo
Viva Neo Fertilitetsklinik logo

Nedfrysning af ubefrugtede æg

Det er muligt at nedfryse ubefrugtede æg fra kvinder for senere at optø dem og anvende dem til assisteret reproduktion

VI anvender lynnedfrysning eller såkaldt vitrifikations metode til frysning af ubefrugtede æg og tilbyde denne behandling i forbindelse med:

  1. Kvinder, der er i risiko for overstimulation, hvor man så kan udtage æggene og fryse dem. Herefter kan man anvende dem i en senere cyklus uden hormonbehandling, og således minimere risikoen for overstimulation.
  2. Efter ægudtagning, hvor manden pludseligt ikke kan lave en sædprøve eller der ikke findes sædceller i sædprøve på befrugtningsdagen
  3. Til ægdonation
  4. Kvinder, der ønsker at bevare deres fertilitet
  5. Kvinder der risikerer at blive infertil på grund af sygdom, fx fordi hendes æg eller æggestokke skal fjernes eller ødelægges i forbindelse med behandling, eksempelvis cancerbehandling. Hvis kvinden forud for behandlingen har fået udtaget og nedfrosset ubefrugtede æg, har hun mulighed for at få et barn ved hjælp af IVF-behandling, når behandlingen er vellykket overstået.

Teknikken gør det muligt for kvinder at forlænge deres reproduktive periode ved som unge at få taget æg ud og nedfryse dem. De har så mulighed for at benytte æggene på et senere tidspunkt, når graviditetsønsket opstår.

Lovgivningen i Danmark giver lov til at æggene opbevares i 5 år. Herefter skal de være brugt, ellers destrueres æggene.

 

Hvordan begyndes behandlingen?

Selve behandlingen er som almindeligt IVF-behandling. Vi benytter oftest den kort protokol.

Ved kort protokol kontaktes CICONIA i ugen op til forventet menstruation eller på 1. menstruationsdag på telefon 86 27 76 26 eller på mail aarhus@ciconia.dk med henblik på at bestille en tid til skanning, udlevering af recept og gennemgang af din behandlingsplan. - Læs mere her

Du skal ikke have yderligere behandling, så du kan tage hjem et par timer efter æg udtagningen. Selve behandlingen foregår på denne måde, at æggene straks efter udtagningen nedfryses, og kan så opbevares i op til 5 år ligesom befrugtede æg.

 

Optøning og tilbagelægning af æggene

 

Naturlig frysebehandling

Anvendes hos kvinder med regelmæssig menstruation. Der gives ingen medicin med undtagelse af den ægløsende sprøjte. Når du har fået din menstruation kontaktes Ciconia med henblik på en kontrolskanning på 10 - 12 cyklusdag.

Ved denne ultralydsskanning kontrolleres, at der er én ægblære på vej, og at slimhinden i livmoderen er tyk, hvilket viser, at der dannes de hormoner, som skal til, for at ægget kan sætte sig fast.

For at fastsætte ægløsningstidspunktet kan du enten komme til skanninger eller selv lave en ægløsningstest (købes på apoteket). Når den er positiv eller ægblærerne er omkring 18 mm, tages den ægløsende sprøjte, Ovitrelle, og lægen planlægger, hvornår ægget/æggene lægges op i livmoderen.

 

Stimuleret frysebehandling

Anvendes hos kvinder med uregelmæssig menstruation.

Kvinden skal fra 3. cyklusdag starte med at tage et østrogen tilskud (tabletter), der vil udvikle livmoderslimhinden, så den når den ønskede tykkelse. Det undersøger vi med scanning omkring 10 – 12 cyklusdag.  Såfremt slimhindens tykkelse er tilfredsstillende planlægges der opstart med progesterontilskud og tidspunktet for tilbagelægning af æg. Hvis slimhinden ikke er tyk nok, kommer du/I til en ny scanning nogle dage senere. Vi skal have modtaget optøningserklæringen inden æggene kan tøs op. Erklæringen kan medbringes til 1. skanning eller sendes pr mail eller fax.

 På optøningserklæringen skal der tages stilling til om assisted hatching på æggene ønskes. Det er også vigtigt at du har besluttet hvilken type sæd - donor eller egen mand, der skal anvendes til befrugtning af æggene.

Ved anvendelse af de nedfrosne æg betales som for et fryseforsøg med tillæg for mikroinsemination.

Sundhedsstyrelsen logo

Viva Neo Group logo

Dansk Fertilitetsselskab logo

Adresse
Ciconia Aarhus Fertilitetsklinik
Saralyst Allé 50
8270 Højbjerg

Kontaktinformation
T: +45 86 27 76 26
F: +45 86 27 76 56
E: aarhus@ciconia.dk

Telefontid
Man - fre08:15 - 15.00
Lørdag08.00 - 12.00
LukketFra 12.30 - 13.00

© CICONIA AARHUS FERTILITETSKLINIK • CVR: 1802 1935 Webdesign: Søgemedier A/SCookies