Ciconia Aarhus Fertilitetsklinik logo
Viva Neo Fertilitetsklinik logo

Frysecyklus - optøning af ubefrugtede og befrugtede æg

Naturlig frysebehandling

Anvendes hos kvinder med regelmæssig menstruation. Der gives ingen medicin med undtagelse af den ægløsende sprøjte. Når du har fået din menstruation kontaktes Ciconia med henblik på en kontrolskanning på 10 - 12 cyklusdag.

Ved denne ultralydsskanning kontrolleres, at der er én ægblære på vej, og at slimhinden i livmoderen er tyk, hvilket viser, at der dannes de hormoner, som skal til, for at ægget kan sætte sig fast.

For at fastsætte ægløsningstidspunktet kan du enten komme til skanninger eller selv lave en ægløsningstest (købes på apoteket). Når den er positiv eller ægblærerne er omkring 18 mm, tages den ægløsende sprøjte, Ovitrelle, og lægen planlægger, hvornår ægget/æggene lægges op i livmoderen.

 

Stimuleret frysebehandling

Anvendes hos kvinder med uregelmæssig menstruation.

Kvinden skal fra 3. cyklusdag starte med at tage et østrogen tilskud (tabletter), der vil udvikle livmoderslimhinden, så den når den ønskede tykkelse. Det undersøger vi med scanning omkring 10 – 12 cyklusdag.  Såfremt slimhindens tykkelse er tilfredsstillende planlægges der opstart med progesterontilskud og tidspunktet for tilbagelægning af æg. Hvis slimhinden ikke er tyk nok, kommer du/I til en ny scanning nogle dage senere.

 

Optøning og oplægning af nedfrosne og optøede æg

Optøning og oplægning foregår cirka 18-25 dage efter kvinden fik sin menstruation.  Laboratoriet optør æggene dagen før eller på dagen for ægoplægningen.

Vi fryser nu kun ned på blastocyststadiet og disse fryses ned enkeltvis. Tidligere frøs vi æggene på dag 2 eller 3, disser er frosset i strå som kan indeholde flere æg. Hvis dette er tilfældet anbefaler vi at disse optøs på engang og dyrkes videre til blastocyststadiet, så vi kan vælge det bedst æg til oplægning

Oplægningen foregår som ved et friskt forsøg.

Sundhedsstyrelsen logo

Viva Neo Group logo

Dansk Fertilitetsselskab logo

Adresse
Ciconia Aarhus Fertilitetsklinik
Saralyst Allé 50
8270 Højbjerg

Kontaktinformation
T: +45 86 27 76 26
F: +45 86 27 76 56
E: aarhus@ciconia.dk

Telefontid
Man - fre08:15 - 15.00
Lørdag08.00 - 12.00
LukketFra 12.30 - 13.00

© CICONIA AARHUS FERTILITETSKLINIK • CVR: 1802 1935 Webdesign: Søgemedier A/SCookies